Евтини Строителни Услуги
Арион 54 ЕООД
Дистрибутор на немски материали
Строителни услуги Варна


моб.: 0878 448 663
E-mail: arion54@abv.bg

Монтаж на Депрон и Интерит

МОНТАЖ НА "ДЕПРОН " и "ИНТЕРИТ "

ПЪРВА СТЪПКА  -  ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА  /  СТЕНА , ПОД  или ТАВАН  /

За да залепим успешно Депроновите Изолационни Плоскости /Д И П / , трябва да се убедим , че основата е суха , неронлива и без язви . Ако е необходимо да се заздрави основата , тя се обработва с дълбокопроникващ и укрепващ грунд . В случай , че има дупки в основата , преварително ги запълваме . Така основата е готова за лепене на Д И П . Може да залепите плоскостите върху метални или дэрвени основи , когато те бъдат добре обезпрашени . Безпроблемно Д И П се лепи и на стъкло .

ВТОРА  СТЪПКА – ЗАЛЕПВАНЕ НА ИЗОЛАЦИОННИТЕ ПЛОСКОСТИ

Когато залепването е на таван , между отделните плоскости умишлено се остава 1 – 2 мм фуга . Тя се запълва с Акрилен уплътнител за фуги /ACRIL/ .  Работи се с два вида лепила : оригиналното П В А „Лепило за Депрон „ – препоръчано от фирмата вносител „Логос Ботевград „ Е О О Д  или лепило за топлоизолационни плоскости на циментова основа . Лепилата се нанасят на гърба на изолационната плоскост .  При работа с лепилото на циментова основа  е хубаво , страната върху която се нанася лепилото , леко да се надере с телена четка . Разходната норма на „Лепило за Депрон” е 220 – 250 гр. кв.м. Разходната норма на циментовото лепило се опнеделя от големината на гребена на маламаж ката с която то се нанася . От скоро на пазара се предлага и трети вид лепило – на полиуретанова основа . То се използва предимно  за лепене върху дърво , метал или стъкло .

Ако Д И П се лепи на стена или на под -  фуги не се оставят . Отново снадките се обработват с акрилен уплътнител за фуги и се оставят да съхнат поне 12 часа .  При лепене на Д И П  на стенп , повърхността отново се грундира , но не се обработва с фина шпакловъчна смес .

ТРЕТА  СТЪПКА – ОБРАБОТКА НА ПОВЪРХНОСТТА  НА  Д И П

При работа на таван , след като фугите са изсъхнали, цялата повърхност се грундира с оригинарното ” Лепило за Депрон „ .Разходната му норма е 120 – 150 гр./кв.м.  След 3 – 4 часа може дае се нанесе първата ръка латекс или някаква друга водо – дисперсионна боя . За да се заличат фугите , необходимо е те да бъдат обработени с фина шпакловъчна смес – готов продукт за нанасяне . След неговото изсъхване , внимателно се шкури с шкурка №150 или №180 . Нанасят се още една или две ръце от боята , в зависимост от нейната покриност .

На пода директно върху Д И П могат да се редят паркет ,  ламинирани плоскости , дюшеме – както и теракотни или други облицовъчни материапи .    Върху Д И П могат да се поставят и епектрическо или водно отопление . Ако мястото позволява е препоръчително да се направи акумулираща замазка .

На стените могат да бъдат залепени стандартни , стъклофибърни или Рауфазер – тапети . Рауфазерните тапети са предназначени за многократно нансяне на всякъкви видове бои . Гипсова шпакловка на стени се полага след измазване на плоскостите със стъкофибърна мрежа и полимерна циментова шпаклока .  Полимерни мазилки се нанасят върхе Д И П , след като върху фугите се залепи стъклофазерна самозалепваща се лента .

Не се препоръчва на стените да се прилага технологията от таваните , защото Д И П е сравнително мек материал и при удар се наранява . Корекции нри деформации са възможни .

Върху залепените плоскости могат да се монтират плоскости от гипскартон , П В Ц облицовки или дървени ламперии .